Bill Warner: Gondolatok az olvasóhoz – Betekintés az iszlámba könyvsorozat

A 2001. szeptember 11-i, Világkereskedelmi Központ elleni támadás után rádöbbentem, hogy a világban, ahol élek, szinte senki nem ismeri az iszlám tanokat. Én több, mint 40 éve kezdtem el tanulmányozni az iszlámot, így elhatároztam, hogy az életemet annak fogom szentelni, hogy ennek az ideológiának a politikai aspektusát megmutassam a világnak. Amint megértjük a tanokat, megértjük a történelmet, és meglátjuk, mit hoz a jövő.

Az oka annak, hogy kevesen ismerik az iszlám tanokat az, hogy a Trilógia szövege bonyolultan megfogalmazott. A Korán közismerten nehéz olvasmány. Ezzel a könyvvel könnyedén megérthetjük az iszlám tanokat.

A könyveimben alkalmazott módszer az iszlám tanok megértéséhez:

  • Az iszlám tanokat tanulmányozzuk, nem a muszlimokat. Az iszlámnak van egy politikai tana, csakúgy, mint egy vallási. Ez a könyv a politikai iszlámról szól, nem a vallási iszlámról.
  • Egyszerű és lényegre törő megfogalmazás. A cél az önképzés.
  • A tanulás szinteken történik. Ez a kötet egy négy szintes képzés első lépése.
  • A könyv egy új nézőpontot mutat be. Az iszlám az emberiséget a muszlimokra és a nem-muszlimokra osztja. Ez az kiadvány a nem-muszlimok szemszögéből íródott, így a vallási tanoknak nincs jelentőségük. Az iszlám sok mindent követel a nem-muszlimoktól, erről szól ez a kötet.
  • A könyv objektív információt tartalmaz, nem véleményt. Minden hivatkozás elolvasható és leellenőrizhető a bekezdéseket megelőző hivatkozási szám segítségével. Olvassuk el, és vizsgáljuk meg magunk, igaz-e.
  • Az írás tény-alapú érvelésről szól.

Egy ismert ellenérv az iszlám tanokkal szemben az, hogy a mérsékelt muszlimok nem követik azt. Ezek a könyvek nem a muszlimokról szólnak, akár mérsékelt, akár szélsőséges, hanem az iszlám politikai tanairól és történelméről.

Ha egy muszlimot kérdezel meg az iszlámról, csupán egy személyes nézőpontot kapsz. Melyik muszlimot kérdezed meg, a mérsékeltet, vagy a dzsihádistát? A mérsékelt és a dzsihádista muszlimok is mind Mohamed szunnájának és a Koránnak hódolnak be.

Szerencsés, hogy olyan időket élünk, amikor az iszlám tana elérhető mindenki számára, aki kíváncsi rá. Az iszlám magával ragadó téma – kellemes olvasást!

Bill Warner, PhD