Miért jött létre a CSPI?

A CSPI vagyis a Politikai Iszlám Tanulmányok Központja (angolul Center for the Study of Political Islam) egy non‐profit, politikától és vallásoktól független, nemzetközi képzési mozgalom.

A CSPI az iszlám politikai doktrínájának több, mint 1400 éve létező alapelveit tárja fel, amely az iszlám önbevallása szerint, végső soron minden embert érint. Ezek az alapelvek azonban teljesen eltérőek a mi értékrendünktől, így megértésük is nehézkes.

Az iszlám három szent szövegét tanulmányozzuk (a szírát ‐ Mohamed életrajzát, a hadíszt ‐ Mohamed hagyományait és a Koránt – Allah szavait), amelyet együttesen trilógiának nevezünk. Ezek a politikai iszlám leghitelesebb szakértőitől, Mohamedtől és Allahtól származnak. Mivel minden muszlim kötelessége Mohamed példáját követni, ezért tanulmányoznunk kell a Próféta életét, hogy megértsük az iszlám világnézetet.

Célunk, hogy a világ népességének 10%‐a megismerje politikai iszlám valós arcát.

Képzési rendszerünk

Egyedülálló, négyszintes képzési rendszerünkön keresztül mindenki számára könnyen érthetővé és elérhetővé válik a politikai iszlám tana. Kezdve az alapoktól szintenként haladva egyre jobban mélyülünk el az adott témában. Akár már az első szint teljesítése után is, képes leszel hétköznapi élethelyzetekben közérthetően és tényszerűen érvelni a politikai iszlám kérdéseiben.

Olyan, kritikusan gondolkodó embereket hozunk össze munkánk során, akik nagyra értékelik a szabad, szekuláris és toleráns kultúrák eszméit.

Az ésszerű és tárgyilagos gondolkodásmódot támogatjuk ‐ a szélsőséges nézetektől mentes megközelítést.

Oktatási anyagainkat világszerte elérhetővé tesszük fordítói, kiadói és terjesztői tevékenységünkön keresztül.

Ha hasznosnak tartod a tevékenységünket és elfogadod céljainkat és hozzáállásunkat, akkor önkéntesként is segítheted a szervezet munkáját.

Mit tehetek én?

Elsődleges célunk az oktatás. Első lépésként kezdheted önmagad képzésével, a politikai iszlám alapjainak megismerésével valamint a családod, barátaid felvilágosításával. Angol nyelven három szinten, 16 kötet érhető el, magyarul pedig folyamatosan fordítjuk és publikáljuk az első szint könyveit, többek között a Saría törvény nem muszlimoknak című kötet már megvásárolható a könyvesboltokban is. Arra biztatunk, hogy kezdd el tanulmányozni a politikai iszlámot.

Kapcsolatba is léphetsz velünk, csatlakozhatsz tevékenységeinkhez, amelyek között éppúgy találsz apró, könnyen kivitelezhető feladatokat, mint komplex projekteket, amelyek valamiféle szakmai jártasságot igényelnek. Rengeteg önkéntessel dolgozunk a világ minden tájáról, helyi szinten és globális méretekben is.

Anyagilag is támogathatod a munkánkat. A legkisebb adomány is számít, legyen akár egyszeri vagy rendszeres. (CSPI Magyarország Alapítvány 16200223-10061886 MagnetBank).

A CSPI közössége

A CSPI egy olyan nemzetközi szervezet, amely embereket kapcsol össze világszerte. Nemzetközi közösségként azért a hosszú távú célért dolgozunk együtt, hogy a politikai iszlámról és annak történelemre gyakorolt hatásáról közérthető tudást közvetítsünk.

Egy olyanfajta gondolkodást segítünk elő, amely mentes a szélsőségektől.

Munkánk alapjait, dr. Bill Warner, a CSPI elnöke fektette le, aki fizikából és matematikából doktorált, s egész életét meghatározta a vallások és azok történelmi hatása iránti érdeklődése. 40 évet fektetett az iszlám tanulmányozásába, a szeptember 11‐i terrormerényletek után pedig úgy döntött, hogy az iszlám alapszövegeit közérthető formában tárja a nagyközönség elé.

CSPI Magyarország Alapítvány

A CSPI Magyarország Alapítvány, mely a több mint 10 országban működő CSPI International hálózat tagja, teljesen önkéntes munkából építkezve ismerteti a társadalmat a politikai iszlámmal kapcsolatos ismeretekről. Amennyiben szeretnél velünk kapcsolatba lépni, kérjük keressen minket a Kapcsolat oldalon található üzenetküldő rendszeren keresztül.

A rendszeres havi vagy egyszeri adományokat az alábbi bankszámla számon várjuk:

CSPI Magyarország Alapítvány

16200223-10061886

(MagnetBank).

Köszönjük!