Statisztikai Iszlám

A 21. század egyik legnagyobb kérdése: mi az iszlám valós természete?

A legismertebb üzenet szerint az iszlám az egyik nagy világvallás, a béke vallása, a világ civilizációjának alapja, az iszlám aranykora a történelem csúcspontja volt, és az iszlám megőrizte a nyugati gondolkodást, amikor nálunk a sötét középkor uralkodott.

A másik üzenet az, hogy az iszlám kegyetlen, maradi, nőket bántalmazó, erőszakos, intellektuálisan beszűkült ideológia, amelynek célja a civilizációnk megsemmisítése.

Kinek van igaza? Hogyan oldható fel ez az ellentmondás?

Mi lehet a megoldás?

Bill Warner, a statisztikai iszlám megalkotója. A nagy világvallásokat 40 éve kutatja. A keresztény, zsidó, buddhista vagy hindu tanításoktól az iszlámot teljesen eltérőnek találta. 1400 év óta először Bill volt az, aki egyszerűen és tényszerűen ismertette meg az iszlám működését a világgal.

Az iszlám trilógia megértése számok segítségével

Az iszlámban három szent szöveg található: a Korán, a szíra (Mohamed élete) és a hadísz (Mohamed beszédei és cselekedetei).

A leghitelesebbnek tartott és iszlám tudósok által leggyakrabban használt alapművek: Bukhari hadíszai és Ibn Ishaq szírája (angol fordításban: Sahih al-Bukhari – Imam Muhammad al- Bukhari (i.sz. 810-870) szerzőtől származó hadíszgyűjtemény M. Muhsin Khan fordításában, 9 kötetben hétezer történet; Mohamed szírája (életrajza) Sirat Rasul Allah – Ibn Ishaq (i.sz.704-770) szerzőtől, A. Guillaume fordításában: The Life of Muhammad (Mohamed élete) című kötetben.

Ezeket a műveket egyszerű statisztikák segítségével elemeztük. Íme néhány a vizsgált témák közül: