A dzsihád könnyei

Az alábbi számok durva becslések arról, hogy hány káfir halála írható a dzsihádi politikai cselekmények számlájára.

Afrika

Thomas Sowell becslése szerint 11 millió rabszolgát hajóztak át az Atlanti-óceánon és 14 milliót szállítottak Észak-Afrika és a Közel-Kelet iszlám területeire.[1] Minden elfogott rabszolgára jutott sok másik, aki meghalt. A járulékos veszteségre vonatkozó becslések eltérőek. A neves misszionárius, David Livingstone úgy becsülte, hogy minden egyes rabszolgára, aki eljutott az ültetvényekig, öt másik jutott, akit megöltek a rajtaütésben, vagy az erőltetett menet során halt meg betegségtől, alultápláltságtól.[2] Azok, akiket hátrahagytak, a nagyon fiatalok, gyengék, betegek, illetve öregek voltak. Ezek hamar meghaltak, hiszen fő eltartóikat megölték vagy elvitték rabszolgának. Így tehát, mivel 25 millió rabszolgát szállítottak a piacra, hozzávetőleg 120 millió ember halálával számolhatunk. Az iszlám működtette Afrikában a nagybani rabszolga-kereskedelmet.

120 millió afrikai.

Keresztények

Az iszlám révén mártírhalált halt keresztények száma 9 millió [3]. Raphael Moore-nak a History of Asia Minor című könyvben szereplő durva becslése szerint további 50 millióra tehető azok száma, akik a dzsihád nevében indított háborúkban haltak meg. És számot adva az 1 millió afrikai keresztényről, akiket a XX. században öltek meg, összességében ott tartunk, hogy:

60 millió keresztény.

Hinduk

Koenard Elst a Negationism in India című művében 80 milliós becslést ad arra vonatkozólag, hogy az India ellen viselt totális dzsihád során mennyi hindut ölhettek meg [4]. A mai India – betudhatóan a dzsihádnak – méretben csupán feleakkora, mint amekkora az ősi India volt. Az India közelében fekvő hegység neve Hindukus, ami a helyi nyelven annyit tesz: „a hinduk halotti máglyája”.

80 millió hindu.

Buddhisták

A buddhisták nem tartanak lépést a háború történetével. Tartsuk észben, hogy a dzsihádban csak a keresztényeknek és a zsidóknak hagytak lehetőséget a túlélésre – dimmiként (mint az iszlám szolgálói); mindenki másnak át kellett térnie vagy meg kellett halnia. A dzsihád megsemmisítette a buddhistákat Törökországban, Afganisztánban, a Selyemút mentén, illetve Indiában. A teljes szám hozzávetőleg 10 millió. [5]

10 millió buddhista.

Zsidók

Meglehetősen furcsa módon, nem öltek meg dzsihádban elég zsidót ahhoz, hogy a „nagy megsemmisítés” összegszámát jelentékeny mértékben befolyásolja. A dzsihád Arábiában 100%-os volt, de a számok inkább ezrekben, semmint milliókban mérhetőek. Azt követően a zsidók alávetették magukat, és az iszlám dimmijei (szolgák és másodrendű állampolgárok) lettek, és nem bírtak politikai hatalommal a térségben.

Összesen

Mindez alapján durva becslés szerint 270 millió ember halála írható a dzsihád számlájára.

 


[1] Thomas Sowell: Race and Culture. BasicBooks; 1994. p.188.
[2] J.H. Worcester: The Life of David Livingstone. Woman’s Presbyterian Board of Missions of the Northwest. Chicago. 1888. p62.
[3] David B. Barrett – Todd M. Johnson: World Christian Trends AD 30–AD 2200. William Carey Library; 2001. p.230, 4-10. táblázat
[4] Koenard Elst, Negationism in India, Voice of India, New Delhi, 2002, pg. 34.
[5] David B. Barrett, Todd M. Johnson, World Christian Trends AD 30-AD 2200, William Carey Library, 2001, p. 230, table 4-1.